NOVE TEHNOLOGIJE U SPORTU - NTS 2021

NTS_21_mala

Pozdravna riječ Predsjednika simpozija

Poštovani, 
srdačno Vas pozdravljamo i izražavamo poštovanje prema svima Vama. Nadamo se i želja nam je da Vas i Vaše porodice ovi pozdravi zatiču u dobrom zdravlju. Globalni pandemijski ambijent je promijenio svijet, načine življenja i djelovanja kojem se svi prilagođavamo te živimo s mjerama prevencije i opreza. Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu organizuje 12. Međunarodni simpozij “Nove tehnologije u sportu – NTS 2021. godine” koji će se održati u online formi od 15. do 17. decembra 2021. godine. 
Simpozij “NTS 2021.” je naučno – stručna konferencija sa osnovnim ciljem razmjene ideja i naučnih saznanja iz oblasti sporta i obrazovanja. Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu već dugi niz godina baštini tradiciju organizacije ovog događaja, na koji smo kao kolektiv veoma ponosni. Želimo Vam pokazati našu otvorenost kreirajući ambijent za razmjenu ideja i iskustava, kako bi zajedno unaprijedili nauku i praksu. Simpozij je usmjeren na nove tehnologije u oblasti sporta, tjelesnog odgoja, transformacionih procesa u sportu te organizacije i upravljanja u sportu. Posebno je potreba i izazov sve navedene oblasti istraživati u vremenu pandemije kako bi se dali odgovori na pitanja i probleme koji su nas zadesili. 
Putem digitalnih online platformi simpozij će okupiti istraživače, edukatore, sportske radnike, studente i sve zainteresovane koji će imati priliku razmjenjivati svoja znanja, iskustva i ideje. 
Više informacija možete dobiti na našoj zvaničnoj web stranici: www.fasto.unsa.ba ili putem zvanične email adrese simpozija: nts@fasto.unsa.ba

Lijepi pozdravi i dobrodošli!

Predsjednik simpozija
Prof.dr. Haris Alić

Predsjednik organizacionog odbora
Prof.dr. Eldin Jelešković